Wat is Financieel inzicht?

Wat is financieel inzicht?

Financieel inzicht = overzicht

 

Bent u financieel voorbereid op de toekomst? Alles kost geld. Sommige dingen kun je voorspellen, andere niet. Kinderen die gaan studeren, de aankoop van een woning, pensionering: mooie gebeurtenissen, maar wie bekostigt dat en hoe? Met een goed financieel inzicht in uw huidige en toekomstige situatie bent u beter in staat belangrijke beslissingen te nemen. Een persoonlijk financieel plan geeft u zicht op wat u nodig heeft aan financiële middelen en inzicht in welke acties u moet ondernemen om wensen en ambities te realiseren.

Financieel inzicht geeft rust

Wat komt er in, wat gaat er uit, wat kunt u opzij zetten en waarvoor eigenlijk? Welke risico’s loopt u en hoe kunt u die minimaliseren?

Denk bijvoorbeeld aan:

  • loopbaan- en salarisontwikkeling;
  • pensioenopbouw
  • woonlasten en de waarde van de woning;
  • de kosten van studerende kinderen
  • risico’s zoals arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en het verlies van uw partner

Uiteraard is het belangrijk rekening te houden met uw persoonlijke omstandigheden en wensen. Denk aan trouwplannen, gezinsuitbreiding, veranderen van baan, verhuizen etc. Minder leuk, maar heel belangrijk is het ook om rekening te houden met onvoorziene omstandigheden als ziekte en overlijden. Is er een vangnet, kunt u op termijn wellicht een erfenis verwachten, bouwt u voldoende rechten op binnen de sociale zekerheid? Zo ontstaat een persoonlijk financieel plan.

Financieel inzicht door verschillende scenario’s

Een goed financieel plan houdt rekening met veranderingen en onvoorziene tegenslag. Dit gebeurt door meerdere scenario’s door te rekenen. Zo weet u precies waar mogelijke risico’s zitten, wat u al goed heeft geregeld en wat u nog moet aanvullen of bijsturen. Kortom: u schept – desgewenst met deskundige hulp – een helder totaalbeeld van uw financiële wensen en mogelijkheden.

Financieel inzicht geeft uw leven rust
1
Stuur een Whatsapp bericht
Hallo, hoe kan ik helpen?