Over Ronald Nab

Over Ronald Nab

  • Verbindend
  • Analytisch
  • Intuïtief
  • Ondernemend
  • Overtuigingskracht
  • Doelgericht
Over Ronald Nab

Na mijn studie Bedrijfseconomie aan de Hogeschool IJselland in Deventer ben ik in 1996 begonnen als Financieel Adviseur bij de Rabobank in Raalte. Vanaf 1998 tot en met 2012 ben ik werkzaam geweest als (senior) accountmanager Private Banking bij Rabobank Raalte. Na twee fusies is deze bank in 2007 verder gegaan als Rabobank Salland. In deze functie had ik een eigen klantenportefeuille van ongeveer 200 tot 300 klanten uit het topsegment van de vermogende particuliere markt, DGA’s en ondernemers in privé. Na een korte uitstap in een meer risico en controle gerichte functie, ben ik medio 2013 gestart als teamleider/coach op de afdeling Private Banking. Hierin heb ik mij beziggehouden met implementeren en bijsturen van projecten, kwaliteits- en lijncontroles, coachen van (assistent) accountmanager op kennis en competenties en ondersteunen van het management in de dagelijkse taken.

Ik heb geconstateerd dat de meeste banken nog steeds erg intern gericht zijn en dat de bank steeds verder van de klant af komt te staan. Dit heeft mij er toen doen besluiten om voor mijzelf te starten. Ik wil graag dicht bij mijn klant staan, persoonlijk en betrokken, en daarnaast volledig onafhankelijk kunnen werken.

In 2015 ben ik Ronald Nab Advies & Interim gestart. Ik richt me hierbij op particulieren en de kleine ondernemers. U kunt bij Ronald Nab Advies & Interim terecht voor al uw vragen over uw vermogen, hypotheken, verzekeringen, belastingen en de financiële gevolgen van samenwonen, trouwen, scheiden en erven.
Als financieel planner help ik particulieren en ondernemers en stel hierbij maar één belang voorop: dat van u. In een persoonlijk adviestraject helpt ik u bij het in kaart brengen van uw financiële situatie nu en in de toekomst. Dit leidt tot een persoonlijk financieel plan dat uitgaat van úw wensen en mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u geen kansen mist of risico’s over het hoofd ziet.

Adviseurs zijn er in vele soorten en maten. Echter de meeste adviseurs handelen vanuit hun eigen commerciële belang of dat van hun werkgever. Ik verkoop geen financiële producten of diensten zoals verzekeringen, beleggingen en hypotheken. Maar ik geef u op basis van mijn ruime ervaring en kennis op al deze gebieden graag onafhankelijk advies.

Als eerste breng ik uw huidige financiële positie voor u in kaart. Om vervolgens te kijken naar uw kansen en de risico´s die u loopt. Op basis van uw wensen en mogelijkheden ontvangt u een advies op maat.

Voordat het zover is wilt u misschien eerst een keer kennismaken, want alles valt of staat met vertrouwen. Zonder uw vertrouwen is er geen basis. Uw financiën, mijn zorg. Betrouwbaar, deskundig en onafhankelijk advies.

Ik geef u financieel totaal advies tegen een vaste prijs of uurtarief. Hiervoor breng ik uw financiële zaken in kaart, krijgt u een gedegen advies inclusief
onze aanbevelingen en vervolgstappen.

Ronald Nab Advies & Interim is ook te vinden op Advieskeuze.nl (Consumentenbond) en www.financieeladvies-info.nl

Deskundigheid

In 2006 heb ik met succes examen gedaan als gecertificeerd financieel planner bij de Federatie Financieel Planners (FFP). Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk geeft u garantie over de kwaliteit van de aangesloten planner. Zo heeft u zekerheid over de deskundigheid en objectiviteit van de adviseur.

Vanaf 1 januari 2014 dienen alle adviseurs in het nieuwe deskundigheidsstelsel te beschikken over een geldig diploma of een geldige erkenning van beroepskwalificaties. Daarnaast dienen alle financiële dienstverleners hun vakbekwaamheid te waarborgen. Ik ben in het bezit van de volgende Wft diploma’s:

  • Adviseur Basis
  • Adviseur Hypothecair Krediet
  • Adviseur Consumptief Krediet
  • Adviseur Vermogen
FFP/CFP® keurmerk

Het FFP-Keurmerk bestaat sinds 1996. Om het keurmerk te mogen voeren, moet een gecertificeerd financieel planner aan strenge eisen en regels voldoen. Hierdoor kunt u vertrouwen op zijn deskundigheid, integriteit en praktijkervaring. En – belangrijker nog – op objectief, passend en toekomstbestendig advies dat u werkelijk verder helpt.

Harde garanties
Concreet biedt het FFP-Keurmerk u de volgende harde garanties:
• Een financieel planner voldoet aan strenge opleidings- en (bij)scholingseisen.
• Hij heeft een gedragscode ondertekend die hem verplicht altijd objectief te blijven en in uw belang te handelen.
• U kunt een klacht indienen als u vindt dat uw financieel planner zich niet of onvoldoende aan deze regels houdt.
• Uw klacht wordt behandeld door een Commissie van Toezicht.

Consumentenorganisaties over het FFP-Keurmerk
Consumentenorganisaties oordelen positief over de FFP en de gecertificeerd financieel planners die hierbij zijn aangesloten. Volgens de Consumentenbond staat de FFP voor “goed financieel advies op diverse terreinen, van juridisch tot fiscaal”. De bond ziet vooral positieve verschillen ten opzichte van andere keurmerken door de persoonlijke registratie, zware examens, permanente opleidingseisen en focus op praktijkervaring.

Onafhankelijk
Er zijn in Nederland ongeveer 4.000 geregistreerde financieel planners (FFP). Het overgrote deel van de financieel planners is in dienst van een bank of tussenpersoon of verdient op een andere manier geld aan het verkopen van financiële producten. Ik ben volledig onafhankelijk; ik adviseer geen concrete financiële producten en ik heb geen afspraken met aanbieders van financiële producten. Ik verdien alleen aan wat u mij betaalt voor mijn onafhankelijke advies.

1
Stuur een Whatsapp bericht
Hallo, hoe kan ik helpen?