Twee derde Nederlanders onzeker over financiële toekomst

Geschreven door Ronald Nab

7 februari 2018

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”5px” margin_bottom=”5px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_separator style_type=”none” alignment=”center” /][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none” last=”no” hover_type=”none” link=”” border_position=”all”][fusion_text]

[fusion_dropcap color=”” boxed=”yes” boxed_radius=”1px” class=”” id=””]T[/fusion_dropcap]wee derde Nederlanders onzeker over financiële toekomst

Slechts 21% van de Nederlanders heeft er vertrouwen in dat ze voldoende sparen voor hun pensioen. Twee op de drie mensen zijn onzeker over hun financiële toekomst en bijna de helft heeft daar zelfs stress van. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Mercer naar financiële zekerheid onder ruim 8.300 mensen wereldwijd, onder wie 700 Nederlanders.

Twee derde Nederlanders onzeker over financiële toekomst

Volgens Mercer voelen vooral vrouwen zich onzeker over hun pensioeninkomen. Ze sparen minder dan mannen en ervaren meer stress. Een kwart van de Nederlandse vrouwen is bang dat ze op hun oude dag niet rond kunnen komen van het pensioeninkomen.

Geen prioriteit

Financiële planning staat bij veel Nederlanders onderaan hun prioriteitenlijst, concludeert Mercer. Meer dan de helft heeft niet berekend hoeveel geld zij nodig hebben om hun pensioen door te komen. Die groep heeft geen idee waar ze staan na hun pensioen. Meer dan 80% leunt op de werkgever om hen te voorzien van onafhankelijk financieel advies met betrekking tot het plannen, sparen en investeren voor het pensioen.

Geen persoonlijk pensioenplan

Nederlanders hebben volgens de pensioenadviseur genoeg reden om zich zorgen te maken. Bijna de helft van de Nederlanders neemt niet deel aan een persoonlijk pensioenplan. De belangrijkste redenen daarvoor zijn werkloosheid of dat ze het simpelweg niet kunnen betalen. 13% geeft aan dat het niet mogelijk is bij zijn of haar werkgever. Meer dan de helft van de 18- tot 34-jarigen verwacht dat ze moeten blijven werken na hun pensioen of zelfs nooit met pensioen gaan.

Terechte angst

“De angst om te weinig te sparen voor het pensioen is voor veel Nederlanders helaas terecht”, zegt David Sanderse, CEO van Mercer Nederland in een persbericht. “Nederlanders verwachten dat ze 15 tot 20 jaar gepensioneerd zijn, maar kunnen zich dat niet permitteren zonder betere financiële planning. Werknemers moeten zich nu zelf meer dan ooit actief bezighouden met hun eigen financiële planning, niet in de laatste plaats vanwege een verschuiving in de pensioenwet die meer nadruk legt op het individu.”

Bron: AMWEB

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Eerdere berichten

1
Stuur een Whatsapp bericht
Hallo, hoe kan ik helpen?