Meer vrouwen, meer rendement

Geschreven door Ronald Nab

25 augustus 2015

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible” margin_top=”5px” margin_bottom=”5px” background_color=”rgba(255,255,255,0)”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_separator style_type=”none” sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text][fusion_dropcap color=”” boxed=”yes” boxed_radius=”1px” class=”” id=””]V[/fusion_dropcap]rouwelijke professionals timmeren flink aan de weg. Steeds meer vrouwen bereiken de top van het bedrijfsleven en de politiek of vestigen zich succesvol als ondernemer. Uiteraard omdat ze kennis van zaken hebben, maar ook omdat ze vaak anders met geld omgaan dan mannen. Doe hiermee uw voordeel!

Belangrijke asset

Zowel startende als gevestigde ondernemers kunnen hun voordeel doen met inzichten opgedaan uit nieuw onderzoek. Zo blijkt dat meer vrouwen in de boardroom de kans op een faillissement verlaagt. Volgens de onderzoekster kan dit samenhangen met het verband tussen de hoeveelheid testosteron en risicogedrag. Mannen hebben een hoger testosterongehalte dan vrouwen en zouden daardoor vaker bereid zijn om meer risico te nemen. Andere onderzoeken laten zien dat vrouwen over het algemeen beter plannen en zich beter aan hun budget houden.

Door tijdens start, groei of herstructurering van hun bedrijf rekening te houden met de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in dienst. Dat geldt primair voor de managementslagen, maar uiteraard ook op de werkvloer zelf. Dat kan namelijk positieve gevolgen hebben voor de rendabiliteit van uw onderneming en dat is in meerdere opzichten van belang. Ook voor uw privé-financiën. Uw bedrijf is immers de belangrijkste asset voor uw eigen inkomens- en vermogenspositie.

Uw bedrijf in uw persoonlijke leven plaatsen

Daar komt ook het belang van een financieel planner om de hoek kijken. Die richt zich bij het opstellen van een persoonlijk financieel plan primair op de vraag hoe u inkomen en vermogen zo goed mogelijk kunt afstemmen op uw eisen en wensen. Niet alleen nu, maar ook – of juist – in de toekomst.

In de praktijk betekent dit dat een financieel planner uw bedrijf een plaats geeft in uw persoonlijke leven. Een financieel planner wijst u op bijvoorbeeld op het verschil tussen fiscaal en commercieel pensioen en de risico’s die hieraan kleven. Hij of zij prikkelt u door u al in een vroeg stadium te laten nadenken over bedrijfsopvolging en zoekt samen met u de grenzen van uw risicobereidheid op. Maar uw planner duidt ook de financiële gevolgen van andere grote gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld echtscheiding of overlijden.

Financieel plan is persoonlijk ondernemingsplan

Een financieel planner adviseert over financiële beslissingen die niet alleen zakelijke gevolgen hebben, maar ook privé van invloed zijn. En dat is voor elke ondernemer van belang, of u nu starter bent of al jaren uw bedrijf leidt.

Een financieel plan is daarmee een document dat vergelijkbaar is met een ondernemingsplan, maar dan gespitst op de groei uw financiële privé-situatie. En net zoals een ondernemingsplan is ook een financieel plan een dynamisch document, dat onder invloed van veranderingen in uw situatie, nieuwe inzichten en wetswijzigingen periodiek moet worden bijgesteld om het zo goed mogelijk bij uw eisen en wensen te laten aansluiten.

Meer weten

Wilt u weten wat een financieel planner voor u kan betekenen? Nederland telt een kleine 4.000 gecertificeerd financieel planners met het FFP-Keurmerk. Via onze zoekmachine onder aan deze pagina vindt u er snel en eenvoudig een bij u in de buurt.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Eerdere berichten

Klaar voor je belastingaangifte?

Klaar voor je belastingaangifte?

Klaar voor je belastingaangifte? Per 1 maart kunnen we weer onze belastingaangifte doen. De belastingdienst vult een...

1
Stuur een Whatsapp bericht
Hallo, hoe kan ik helpen?